Spring naar inhoud
Home Zwemlessen Zwem ABC

Zwem ABC

Vertrouwde kwaliteit, nieuwe vormen

Tijdens de zwemlessen leren de kinderen vertrouwd te worden met water. Het zwem ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een belangrijke plaats inneemt. Aan het einde van iedere les krijgen de kinderen 5 minuten de tijd om zelf te spelen, waarbij ze het geleerde in praktijk kunnen brengen op een ongedwongen manier.


Groepje kinderen

A-diploma

Jonge kinderen leren op een speelse manier met het water om te gaan. Bij het A-diploma leren kinderen vier zwemslagen: schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl en rugcrawl. Behalve aan zwemslagen wordt ook aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water. Zoals verschillende manieren van in het water gaan, onderwater zwemmen, drijven, watertrappen en gekleed zwemmen.


Kledingeisen A & B


B- & C-diploma

Bij het B- en C-diploma worden de afstanden van de verschillende slagen uitgebreid en verder geperfectioneerd. Bij het C-diploma wordt geleerd hoe je moet handelen als je te water raakt met kleding en regenjas. Bij C wordt alleen een regenjas toegevoegd aan het kledingpakket, de rest blijft hetzelfde als bij A en B.


Eenmalig afmelden voor een zwemles

Het afmelden van uw kind vanwege ziekte of andere eenmalige afwezigheid kunt u online doen via het leerlingvolgsysteem.