Spring naar inhoud
Home Zwemlessen Zwem ABC

Zwem ABC

Vertrouwde kwaliteit, nieuwe vormen

Tijdens de zwemlessen leren de kinderen vertrouwd te worden met water. Het zwem ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een belangrijke plaats inneemt. Aan het einde van iedere les krijgen de kinderen 5 minuten de tijd om zelf te spelen, waarbij ze het geleerde in praktijk kunnen brengen op een ongedwongen manier.


Groepje kinderen

A-diploma

Jonge kinderen leren op een speelse manier met het water om te gaan. Bij het A-diploma leren kinderen vier zwemslagen: schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl en rugcrawl. Behalve aan zwemslagen wordt ook aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water. Zoals verschillende manieren van in het water gaan, onderwater zwemmen, drijven, watertrappen en gekleed zwemmen. 

Bij de niveaus 1 t/m 4 dragen alle kinderen zwemkleding en een T-shirt met lange mouwen. Op dit T-shirt staat op borst en rug duidelijk de voornaam van het kind. Tijdens de kijklessen mogen de kinderen van niveau 4 de kleren van onderstaand kledingpakket aan om hier alvast aan te wennen.

Vanaf niveau 5 en voor diploma B dragen de kinderen elke les het volledige kledingpakket:


Kledingeisen A & B


B- & C-diploma

Bij het B- en C-diploma worden de afstanden van de verschillende slagen uitgebreid en verder geperfectioneerd. Bij het C-diploma wordt een regenjas toegevoegd aan het bovenstaande kledingpakket. 


Eenmalig afmelden voor een zwemles

Het afmelden van uw kind vanwege ziekte of andere eenmalige afwezigheid kunt u online doen via het leerlingvolgsysteem.