Spring naar inhoud

Zwemlessen

Zwemles in grotere of kleine groepen

In Zwembad De Duikelaar kunt u de zwemdiploma's A, B en C behalen. Daarnaast kan een cursus snorkelen worden gevolgd. 


                                    Zwemles meisje groene duikbril


Kinderen kunnen worden ingeschreven vanaf de leeftijd van 4 jaar. Uw kind komt dan op de wachtlijst. U krijgt bericht wanneer hij/zij aan de beurt is. 

De reguliere zwemlessen worden gegeven op woensdag t/m zaterdag. De groepen bestaan uit ca. 12 kinderen. 


Ziet u uw kind liever in een kleinere groep? Op dinsdag zijn er lessen in groepjes van 4 kinderen. Hierbij krijgt uw kind meer aandacht en is het rustiger in het bad.

Ook is er zwemles voor oudere kinderen (8+) en voor kinderen met een rugzakje. Voor meer informatie kunt u een folder meenemen bij de kassa van De Duikelaar.


Uw kind opgeven voor zwemles

Het opgeven van uw kind kan online voor diploma A. Uw kind wordt ingeschreven en het inschrijfgeld dient direct te worden voldaan. Voor diploma B of C kunt u terecht bij de kassa van het zwembad. 


Tarieven

Vanaf april 2024 zijn de betaalperiodes gewijzigd van 6 naar 4 weken. U koopt iedere betaalperiode een leskaart. 

 Betaalweken

De tarieven voor 2024 zijn door de gemeenteraad als volgt vastgesteld:

 Tarieven zwemles

Zijn de kosten voor zwemles een te grote aanslag op uw budget? Dan kan Stichting Leergeld misschien uitkomst bieden. Klik hier om naar hun site te gaan.


Afzwemmen

Om het vrij-zwemmen op zaterdag niet steeds te blokkeren, gebeurt het afzwemmen tegenwoordig tijdens de reguliere zwemlestijden. Uiteraard wordt er nog steeds een feestje gemaakt van het behalen van een zwemdiploma, waarbij u als ouder(s) aan het bad mag zitten. Grootouders of andere belangstellenden kunnen plaatsnemen op het plateau in de zwemzaal.


proef af

In de zomer lessen in een buitenbad?

Besluit u uw kind 's zomers in het buitenbad te laten lessen, dan wordt hij/zij bij ons uitgeschreven. Wanneer u uw kind na sluiting van het buitenbad weer bij ons verder wilt laten lessen, dan is er niet automatisch een plekje voor hem/haar vrijgehouden. Uw kind kan komen proefzwemmen zodat het niveau kan worden bepaald, waarna wordt gekeken of er in dat niveau plaats is. Zo niet, dan komt hij/zij op de wachtlijst voor dat niveau.